Полезно лятно изкушение в две лесни стъпки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

berry-sorbet

Лятната горещина ни обгръща и затова ни е приятно да се разхлаждаме с ледено студени напитки и замразени вкусотии. Обаче, много от тях съдържат изкуствени овкусители, оцветители и тонове захар, така че не са полезни за костите.

Лесно е да приемем, че полезните за костите, замразени вкусотии са много връткави да си ги приготвяме у дома. Това е една от причините, поради която искам да споделя с вас тази рецепта за вкусно сорбе днес. Рецептата е не само разхлаждаща, полезна за костите и вкусна, но е и много лесна за приготвяне и не изисква типичното за сорбето пасиране на плодовете.  Състои се само от две стъпки.

100% алкализиращо плодово сорбе

Това сорбе е 100% алкализиращо за организма, което го прави превъзходна добавка към храната спомагаща изграждането на костите на малки и големи. То също така спомага хидратирането на тялото, което е особено важно за поддържането на здрави и силни кости.

Всяка съставка в този леден плодов деликатес е полезна за костите и освен това лесно можете да замените съставките със своите любими алкализиращи тялото плодове. Тази рецепта включва някои от моите любими летни  плодове. (С изключение на ананаса, за препоръчване е всички останали плодове в тази рецепта да са биологично чисти.)

Фантазия от пресни плодове

8 порции

Продукти

  • 1/2 ч.ч. праскови, нарязани на кубчета
  • 1/2 ч.ч. ананас, нарязан на кубчета
  • 3/4 ч.ч. ягоди, нарязани на ситно
  • 1/2 ч.ч. къпини
  • 1/2 ч.ч. малини
  • 1 1/2 до 2 чаши Нарурална и лесна за приготвяне лимонада (виж по-долу)

 Приготовление

  • Сложете плодовете в пластмасов съд за замразяване, който не съдържа BPA (бисфенол А).
  • Изсипете лимонадата върху плодовете като внимавате да не препълвате съда. Сложете в камерата, докато сорбето замръзне.
  • За да сервирате замръзналото сорбе, използвайте лъжица за сладолед или обикновена голяма лъжица и слагайте топките в купички или чаши.
  • Това е прекрасен десерт, а също и здравословно междинно хапване по всяко време.

Междинните хранения полезни ли са?

Абсолютно. Ако си правите малки закуски в десет сутринта и в четири следобед с полезни за костите храни, то те не само са полезни за вас – но са и особено важни за здравето на костите.

Пълноценното хранене е особено важно за здравето, а горната рецепта е богата на основни хранителни вещества, които са ключови за доброто здраве на костите. Колкото повече такива храни ядете, толкова по-добре за вашите кости. Така че междинните хранения са важен начин за снабдяването на тялото с хранителните вещества, от които то се нуждае, за да изгражда силна костна система.

Натурална и лесна за приготвяне лимонада

 Съставки 

6 средно големи лимона

3 1/2 чаши дестилирана (минерална) вода
Стевия на вкус (по желание – тя е различно сладка на прах и в течна форма) или мед

Указания

Изстискайте лимоните, извадете семките и прецедете сока, ако не обичате в него да има парченца от месото на лимона. Смесете с водата и добавете стевия/мед на вкус. Добавете лед или изстудете в хладилника и се насладете! За по-богат вкус, добавете няколко клонки пресна мента. Това е вкусен начин да използвате мента, която сами сте отгледали в градината или дома си.

До следващия път,

Вивиан Голдсмит

Източник: Make This Delicious Bone Healthy Summer Treat In Two Easy Steps  http://saveourbones.com/make-this-delicious-bone-healthy-summer-treat-in-two-easy-steps/

Снимка: blog.mainefoodandlifestyle.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *