Нов кръвен тест ще разкрива сериозен здравословен проблем много по-рано

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

liver-blood-test

Броят на чернодробните заболявания се повишава и често пъти пациентите не проявяват никакви симптоми с години, за да бъдат диагнозирани по-късно когато увреждането на черния дроб вече е достигнало опасни нива.

Ранното засичане на чернодробно заболяване е важно, за да може лечението да се намеси и да защити черния дроб и цялостното здраве на пациента. И сега (статията е от 7 юни 2018 г.) има нов тест, на който пациентите могат да се подложат за ранно откриване на увреждане на черния дроб.

Кръвният тест разграничава между здравите пациенти и онези с различни нива на увреждане на черния дроб.

Важно научно откритие: Еднократен кръвен тест засича осем вида рак

Изследователят Уилям Розенберг обяснява, „Надяваме се новият ни тест да може да се използва рутинно в кабинетите на лекарите и в клиниките и болниците за откриване на хората, изправени пред повишен риск за чернодробно заболяване, но все още не показват признаци за увреждане на черния дроб за идентифициране на пациентите със сериозна фиброза, за да им се приложи лечение преди да стане твърде късно. Това може да отвори вратата за рентабилна програма за редовно следене, благодарение на това че този тест се прави лесно, евтин е и ефикасен”.

Изследователите разработиха сензор, който използва големи молекули, известни като полимери, които са покрити с флуоресцентна боя, която се свързва с протеините, съдържащи се в кръвта на база на химическите им свойства.

Мощният протеолитичен ензим серапептаза е средство за снижаване на болка и възпаление

Изследователите използват група от 65 човека с различно здраве на черния дроб. Резултатът е, че сензорът идентифицира различни нива на протеините в кръвта на хората.

Уилям Певелър, който проведе изследването, добавя, „Като сравнява различните проби, сензорът идентифицира „отпечатъка” на чернодробното увреждане. Този метод е известен като химически нос, понеже той може да определя разликата между здравите и нездрави кръвни проби без да разчита на познати маркери за заболявания”.

Ако този кръвен тест бъде въведен, той ще помага за откриването на потенциално чернодробно заболяване в пациентите много по-рано, което пък може да предоставя животоспасяващи ползи.

Мохан Гарикипарити

Прочетете още:

Ефикасна молекула облекчава болката, чернодробни заболявания, Алцхаймер… и подобрява настроението

Китайска терапия за естествено изхвърляне на камъните от жлъчката

Недостигът на витамин D причинява 12 често срещани заболявания

Източник:

https://www.belmarrahealth.com/new-blood-test-reveal-serious-health-problem-much-earlier/
Снимка: doctorshealthpress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *