Изследване разкрива нова причина за болестта на Алцхаймер, решение

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

fungal-infection-brain

Връзката гъбична инфекция – Алцхаймер

В съвсем ново изследване, публикувано в списанието Scientific Reports учените казват, че най-накрая може да са намерили липсващото звено в болестта на Алцхаймер.

И не става дума за „плаките и възлите”, за които чуваме толкова много през последните няколко години.

Не, това е връзка, която аз направих преди много време. Всъщност, аз направих това „откритие” част от практиката си преди десет години.

Според изследователите, болестта на Алцхаймер може всъщност да е гъбична инфекция, която е завладяла мозъка.

В мозъците на хора болни от Алцхаймер са намерени гъбички

При внимателната аутопсия на пациенти с Алцхаймер учените разкриват гъбични образувания не само у един, не дори само в петима… но във ВСИЧКИТЕ 11 аутопсирани мозъка!

Интересното е, че гъбичните инфекции не били само от един вид, а по-скоро от няколко различни вида.

В десетте мозъка на хора, които не страдали от Алцхаймер, които учените изследвали паралелно, нямало гъбички… както се и очаквало.

Както споменах по-рано, аз от отдавна зная за връзката между гъбичките и Алцхаймер. Всъщност, бил съм свидетел на доста драматично подобряване на пациенти с деменция, които лекувах с противогъбична диета.

Бележка на Здрави всеки ден: Накратко, тази диета се състои от много зеленчуци (заради фитонутриентите и фибрите в тях); при плодовете – не се препоръчват високите на фруктоза плодове; ядки и семена (заради омега-3 мазнините); особено важно е елиминирането на традиционните зърнени храни, като се позволява консумацията на киноа, амарант, елда, просо, ечемик, овесени ядки, тапиока; месото, рибата и яйцата са позволени, от млечните продукти са позволени минимални количества козе прясно и кисело мляко и сирене. Никакви захари. Очаквайте подробна статия за противогъбичната диета. 

Но разбира се важно е да не забравяме, че ако връзката с гъбичните инфекции бъде потвърдена от последващи изследвания, гъбичните инфекции са далеч не единствените задействащи деменцията фактори които съществуват.

Алцхаймер не е една единствена болест

Понеже традиционната медицина винаги се опитва да сложи всички яйца в една единствена кошница, техният упорит отказ да приемат, че Алцхаймер не е едно единствено заболяване, породено от една единствена причина, това ще нанесе вреда на много хора, които няма да получават леченията, от които отчаяно се нуждаят.

Излагането на мозъка на токсини, например, може да задейства деменция… или да причини влошаването й. Метали като живак и алуминий могат да се акумулират в мозъка. И в случаите на свързаните с деменцията тежки метали, детоксикацията може да е ключът към забавянето или дори излекуването на заболяването.

Но традиционната медицина с ограниченото си виждане може бездушно да остави пациентите да страдат от причинена от металите деменция… или от влошаване на когнитивната функция, причинено от десетки други причини…

Ето защо е така важно да се намери холистичен лекар, готов да извърши детективската работа, необходима за откриването какво причинява и води до вашия случай или на някого когото обичате.

След всичко казано, връзката гъбична инфекция – Алцхаймер е важна. А хубавото е че можете да направите някои неща, за да снижите собствените си рискове.

Ако сте в риск от болестта на Алцхаймер… или дори вече сте в ранна фаза на влошаване на когнитивната функция … преминаването към противодействащ на гъбичките начин на хранене може да помогне. Можете да намерите информация онлайн, а холистичен лекар може да ви помогне. След това повикайте експерти, които да проверят дома ви за плесени и гъбичен растеж, които могат да завладеят мазетата, да се появят под мивките и дори да се съдържат в килимите и мокетите в дома ви.

Не оставяйте нещо така важно като спомените си в ръцете на традиционната медицина.

Д-р Марк Стенглър

Източници:

http://healthiertalk.com/alzheimers-disease-fungal-infections?utm_source=Healthier%20Talk&utm_medium=subemail&utm_campaign=fungal_infection_15.11.15

http://www.knowthecause.com/index.php/get-started

Снимка: www.nature.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *