Хубавите неща се правят на празен стомах!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

raspberries-f33a81480f586785241263540a11138e

Секс на гладно? 6 неща, които е по-добре да вършим гладни

Връзката между тялото и празния стомах е сложна. От пазаруването на храни, до воденето на разговор с половинката, празният стомах почти винаги невероятно влошава нещата. И дори и не се опитвайте да пиете, алкохол преди първо да сте яли, защото всички знаем какво става. Макар че някои хора са стигнали до заключението, че трябва изобщо да избягват празния стомах, в някои ситуации, това че нищо не сте яли може всъщност да е нещо добро. Ето списък на дейности, които всъщност е най-добре да правите на празен стомах.

УПРАЖНЕНИЯ

Макар че това може да ви се струва съвсем ясно, все пак много хора всъщност не са напълно сигурни дали или не да ядат преди да отидат на фитнес. Някои могат да приемат, че правенето на упражнения на празен стомах е по-добрата възможност просто от съображения за удобство, но също така е общо мнението, че правенето на упражнения на празен стомах ще увеличи апетита ви и ще ви накара да преядете по-късно през деня.

Според изследователи от Университета Нортумбрия откриха, че гимнастиците, които правят упражнения на празен стомах преди закуска не само че не ядели повече през деня, но също така горели повече тлъстини от хората, които правели упражненията си след хранене. Ръководителят на изследването, Хавиер Гонзалес обяснява защо това е така в прессъобщение:

„За да сваляме тлъстини, ние трябва да изразходваме повече мазнини, отколкото консумираме. Упражненията увеличават общото количество енергия, която изразходваме, а по-голяма част от тази енергия идва от съществуващите мазнини, ако упражненията се правят след гладуването цяла нощ”.

Има лека уловка, обаче. Ако целта ви е да подобрите изпълнението, а не просто да поддържате фигурата си елегантна, то тогава може би е най-добре да правите физически упражнения преди хранене.

„Предполагам, че човек, който иска да подобри физическата си форма ще снижи представянето си поради едничката причина, че не се е заредил с енергия, за да оптимизира фитнес тренировката си”, казва основателят и изпълнителен директор на Diet Free Life, LLC, Робърт Фергюсън пред вестник The Huffington Post

УЧЕНЕ

Изследователи от Медицинския факултет на Йейл публикуваха изследване през 2006 година след като откриха доказателства, че гладът помага на студентите да запомнят по-добре. Е, за да сме по-конкретни, не става дума за глада, а за хормон, произвеждан на празен стомах, който стимулира по-висшите мозъчни функции като пространствено учене и развитие на паметта.

„На база на нашите наблюдения при животински модели, практическа препоръка може да е че децата биха могли да извличат полза ако не преяждат на закуска, за да извлекат най-много от сутрешните си часове в училище”, обяснява водещият автор на изследването, д-р Тамас Л. Хорват в прессъобщението. Изследването дори отиде до там, че свърза възхода на затлъстяването със спада в академичното представяне.

СЕКС

Храносмилането изисква много енергия и кръв, две неща, които са абсолютно необходими за представянето на мъжа в леглото. Когато даден мъж се нахрани обилно, кръвта, която му е необходима, за да постигне ерекция вместо това отива в стомаха, съобщават по CBS. Макар че сексът на пълен стомах не е невъзможен (както съм убедена, че повечето мъже знаят от практиката), говорейки от научна гледна точка, ерекцията може да е по-голяма и да трае по-дълго с това мъничко допълнително количество кръв.

Пълният стомах най-вероятно ще опропасти също така и половия нагон на жената. Той може да я накара да се чувства подута, трудно подвижна и съвсем определено не секси. Най-добре е всички романтични изживявания да се отложат за късно през нощта т.е. когато е минало доста време след вечерята.

ХАЗАРТ

Не че съм адвокат на каквато и да било форма на хазарт, но според скорошно изследване на Университета на Утрехт в Холандия, ако трябва да играете хазарт, най-добре е да го правите на празен стомах. Това е така, защото гладът бе свързан с вземането на добри решения.

В изследването, учените проучват контраинтуитивната хипотеза, че когато човек е гладен, това подобрява уменията му за вземането на стратегически успешни решения. Резултатите показват, че участниците, изпитващи повече глад или по-голям апетит правят по-изгодни избори в сравнение с по-задоволените участници. Гладните комарджии били по-способни да предвиждат бъдещите големи печалби. Също така, интересното е, че гладните комарджии било по-вероятно да поемат по-големи рискове в сравнение със ситите, за да постигнат заветната си мечта. „Тези изследвания за първи път предоставят доказателства, че големите залози подобряват вземането на решения при несигурни условия, оспорвайки традиционната идея за вредната роля на импулсивността при вземането на решения”, пишат авторите на изследването.

ВЗЕМАНЕТО НА НЯКОИ ЛЕКАРСТВА

Някои лекарства, като такива за туберкулоза и Виаграта е най-добре да се пият на празен стомах. Това е така, защото храната може да предотврати пълното им усвояване от тялото. Също така, някои храни като грейпфрута, могат всъщност да повишат нивото на лекарството в кръвта понякога до опасни нива. Поради тези причини аптекарят ще ви каже, че трябва да вземате лекарството един час преди хранения или два часа след това с пълна чаша вода според Националната здравна служба на Великобритания.

СПАНЕ

Според блога Official LA Fitness Blog, е най-добре човек да си легне със само достатъчно количество храна в стомаха за утоляването на глада. Спането изисква малко енергия, така че като си легне с пълен стомах, човек е по-вероятно да складира излишни калории под формата на мазнини, вместо да ги изразходва като гориво. Наред с това че е по-вероятно те да се превърнат в тлъстини, твърде многото храна в стомаха преди сън може да причини храносмилателни проблеми, обяснява блога.

Дана Доуви

 

Източник:

http://www.medicaldaily.com/sex-empty-stomach-6-things-youre-better-doing-hungry-310122

Снимка: www.pinterest.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *