Естествен начин счупената кост да заздравее по-бързо

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bone fractures

Ако сте си чупили кост, знаете колко влудяващо е чакането на нейното заздравяване. Е, учените откриха надежден начин за по-бързото заздравяване на счупените кости.

Не пийте никакъв алкохол.

Изследване в Медицинския център на университета Лайола показва, че прекомерното пиене влошава процеса на зарастване при фрактура на кост.

„Много фрактури на кости са свързани с алкохола, поради катастрофи, падания, стрелби и т.н.”, казва Роман Натоли. „Освен че допринася за счупването на кости, алкохолът също така влошава и процеса на тяхното зарастване. Така че добавете и това в списъка от причини защо не трябва да прекалявате с алкохола”.

Изследването разкри три начина, по които алкохолът забавя заздравяването на костите:

  • Новата кост се образува по-бавно на мястото на фрактурата и е по-слаба.
  • Алкохолът се свързва с оксидативния стрес, процес който нарушава нормалните клетъчни функции и образуването на кост.
  • По време на процеса на зарастване, тялото изпраща незрели стволови клетки към мястото на фрактурата. Като достигнат на мястото, стволовите клетки съзряват в костни клетки. Два протеина, познати като SDF-1 и OPN, участват в привличането на стволови клетки към мястото на счупване. Пиенето на алкохол снижава нивата на OPN.

Карл Лоу

Източник: Natural Way To Make Your Broken Bones Heal Faster, 17 October 2013

Снимка:

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

1 thought on “Естествен начин счупената кост да заздравее по-бързо

  1. Една приятелка е с остеопороза и си е счупила ръката преди няколко месеца. Още от първата бутилка сок от нони почувства подобрение в подвижността на ръката си. Спирулината също е много полезна, защото съдържа в пъти повече минерали, витамини и аминокиселини и съдейства за по-бързо зарастване на рани и счупени кости.http://kafeganoderma.wordpress.com/statii/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *