6 най-добри алтернативи на меда

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

honey_large

Медът е сладък нектар, направен от пчелите, който придава естествен вкус на много напитки и храни. Обаче, някои хора избягват меда просто защото не одобряват начина, по който той се отнема на пчелите или поради алергия. Когато човек избягва мед, той използват алтернативи. Ако се чудите какви естествени подсладители могат да се използват като алтернативи на меда списъка по-долу ще ви даде някои идеи.

Алтернативи на меда

1. Кленов сироп:

Сиропът, събиран от клен в началото на пролетта е известен като кленов сироп. Той се редуцира докато добие златисто кафяв цвят и характерния си богат сладък кленов вкус.Той е един от най-добрите естествени подсладители, които можете да използвате като заместител на меда. Използва се за подслаждане на сладоледи, печива, меса, зеленчукови ястия, топли и студени напитки и лечебни хранителни добавки. Обаче, понеже кленовият сироп е по-сладък от меда, използвайте го леко по-малки количества за подслаждане на напиткиъе и храните, които ядете.

2. Сироп от корен на якон:

Друг естествен подсладител, който да имате предвид е сиропът от корен на якон. Може да ви е известен също с името „сироп от перуанска земна ябълка”. Сиропът се прави от грудките на многогодишното растение якон и е изключително сладък с нотка флорален вкус. Този сироп е ненадминат за добавяне на сладост на билкови чайове и за правенето на лечебни сиропи.

3. Кокосов нектар:

Навярно сте чували за кокосови мляко, вода и ядки, но кокосовите орехи имат и нектар. Кокосовият нектар е естествен подсладител, богат на минерали и на В витамини. Той има меко сладък вкус и е чудесен за придаване на лека сладост на напитки и храни.

4. Паста от фурми:

Ако ви трябва супер сладка алтернатива на меда, пастата от фурми е вариантът, който трябва да изберете. Прави се като се намачкат зрели фурми с мъничко топла вода, за да станат на паста. Пастата след това се използва в печива, за да ги посдлади по същия начин, по който ги подслажда медът. Обаче, след направата на тази естествена, подслаждаща паста трябва да я държите в хладилника, за да я предпазите от разваляне.

5. Стевия:

Вероятно сте чували за подсладителите стевия. Естественият подсладител е екстракт от растението стевия, растящо в Южна Африка. Използва се по същия начин като меда и захарта за подслаждане на всички видове храни и напитки. А най-хубавото е че този вид захар не е рафинирана и съдържа много полезни за здравето свойства. Ако обикновено използвате мед заради лечебните му свойства и нямате мед под ръка, тогава използвайте стевия вместо него.

6. Агаве:

Нектар подобен на вид и текстура на меда е нектарът от екстракт от агаве от растението синьо агаве, което расте във вулканичните почви в южно Мексико. Всъщност, той има вкус, подобен на този на меда и е също толкова сладък като меда. Използва се за подслаждане на чай, кафе, десерти и други храни, както бихте използвали мед, но с мъничко повече сладост. Обаче, важно е да не забравяте, че нектарът от агаве съдържа известно количество калории, както чаена лъжичка захар.

С естествените подсладители, които описахме по-горе ще можете лесно да намерите алтернатива на меда, която наистина харесвате. Най-хубавото е че всички те притежават лечебни свойства, както и хранителни вещества, които поддържат тялото ви здраво и силно по същия начин като меда. Така че опитайте ги и открийте кой е правилният вид подсладител за вас.

Хайди Кристофър

Източник:

http://blogs.naturalnews.com/6-best-alternatives-honey/

Снимка: www.ezbbq.com.sg

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *