5 начина да победим упоритите си негативни мисли

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

negative-thoughts

„Всяка наша мисъл оформя бъдещето ни”. Луиз Хей

Ако мислите ви са фокусирани върху негативното, този цитат е достатъчен да ви изплаши до смърт. Но това всъщност е нещо хубаво. Когато сте наясно, че негативните мисли създават потискащи плевели, а не цъфтящи рози в бъдещето ви, то тогава вие сте направили първата стъпка към побеждаването им.

Имайте предвид че 85% от нещата, за които се тревожим в крайна сметка водят до неутрален или положителен резултат.

С помощта на няколко лесни техники този неприятен глас в главата ви скоро ще се научи да се държи прилично. Никой от нас няма да успее изцяло да премахне негативните си мисли – те са естествена и понякога необходима реакция на външните въздействия. Обаче, можем да решим да ги държим под контрол. Като го направим, ние ги обезоръжаваме и се фокусираме върху добрата страна на всяко нещо.

1. Изследвайте мислите си

Помислете за онези моменти, когато карате към работа по добре утъпкан път и осъзнавате, след като пристигнете, че дори не можете да си спомните как сте стигнали до там. Когато мислите ни са на автопилот, ние оставаме незащитени от нахлуването на негативност, както сме незащитени от катастрофи, ако не се внимаваме на пътя.

Можете да ограничите автопилотното си мислене като започвате всеки ден с намерението да сте наясно с мислите си. Ако, например, имате навика да потръпвате когато се поглеждате в огледалото и да освобождавате порой от критични мисли по свой адрес, използвайте това като първата си задача по следене на мислите си за деня.

Като антидот: 10 начина да открием силата на положителното мислене

Попитайте се как ви помагат тези мисли. Това ще ви покаже, че те всъщност унищожават самоувереността ви. Защо бихте искали да си причините това, когато можете също толкова лесно да мислите за добрите си страни? След като веднъж осъзнаете това, напишете нещо положотелно върху огледалото като например, „Хубав/а съм вътрешно и външно”. После го правете отново и отново.

Може да се чувствате глупаво в началото, но тази практика ще подейства като магическа гумичка за премахване на негативните мисли.

2. Изпълнете ума си с позитивизъм

Няма значение дали мразите работата си, не се разбирате със съквартирантите си, карате се със семейството си или не можете да отслабнете, за да се спасите, вие все пак можете да използвате стъпки, за да изпълвате ума си с „позитивност”. Както пороят отмива всичко, до което се допре – така и вие в случая ще премахвате негативните ви мисли.

Започнете като въвеждате лесни, но ефективни дейности в живота си всеки ден, за да подсилвате положителното мислене. Това може да са четене на стимулиращи и вдъхновяващи книги преди сън, излизане сред природата всеки ден, отделяне на достатъчно време за прекрасна и дълга гореща вана, обаждане на приятелите, които ви подкрепят и насърчават, ядене на питателна, вкусна и прясна храна или изразяване на креативността ви.

3. Фокусирайте се върху съзиданието

Когато сме заети да творим, умовете ни напълно изгубват способността да се притесняват. Няма значение дали ще рисувате, свирите на инструмент, пишете, майсторите предмети, готвите, правите полици или се занимавате с градинарство. Всяка и всички творчески дейности ви водят към вдъхновяващи мисли.

И което е още по-хубаво, те действат като пружина за импулса от който се нуждаете, за да започнете да мислите положително. Стимулът в този смисъл означава, че трябва да имате поне една положителна мисъл, за да привлечете спирала от положителни мисли. Следващият път когато усетите, че се лутате в неправилната посока на спиралата, заемете се сериозно с творчески проект по ваш избор и преди да усетите, нагласата ви вече ще е положителна.

4. Изправете се пред страховете си

Негативните ни мисли често са продукт на собствените ни страхове, а страховете ни създават негативни мисли. Това може да се превърне в безкраен цикъл на само-саботиране, така че трябва решително да се изправим пред собствените си страхове и да се опитаме да ги преодолеем. Нищо не може да се сравни с убиването на страха като стремглавото втурне към него. Като се изправим смело пред него и го победим, ние създаваме място в умовете си за нови възможности.

Още по темата: КАК ДА СЕ СПРАВЯМЕ СЪС СТРАХА

Например, ако изпитвате страх да говорите пред публика, който спъва кариерата ви, започнете полека като се упражнявате пред огледалото. Друга възмножност е да изкарате кратък курс или да съберете група доверени приятели, които да ви съветват и да ви вдъхват увереност. Ако се страхувате от кучета, защото са ви хапали като дете, вместо да изпадате в състоянието „бий се или бягай” когато виждате куче, прекарайте време с кучето на човек на когото имате доверие, за да преодолеете страха си.

5. Използвайте тишината, за да откриете яснота

В света в който живеем, умовете ни всъщност никога не спират да работят, освен ако не направим съсредоточено усилие да открием начин да им даваме почивка. Къде да открием такъв начин? В тишината. Не е необходимо да отидете в манастир на края на света, за да откриете спокойствие, но е необходимо да изключвате телевизора, да спрете да сърфирате във фейсбук и интернет и да осъзнаете, че тишината не означава скука.

При толкова много възможности за отвличане на вниманието, ние непрестанно губим представа за мислите си, като допринасяме с дразнещи (в най-добрия случай) и ужасяващи (в най-лошия случай) външни въздействия, които хранят негативното мислене с рекламни и търговски цели. Важно е да изчистим умовете си от всичките натрупващи се в тях ненужни и вредни неща като приемем негативните мисли, оставим ги да си отидат и ги заменим с положителни.

Най-лесният начин да направите това е като медитирате. Като успокоите всичките мисли в ума си, вие на практика правите пролетно почистване. Като оставяте място между мислите си, вие се сдобивате с яснота. Като се сдобиете с яснота, вие усилвате способността си да избирате положителните мисли.

Когато направите това, вие ще сте открили ключа към здравето, хармонията и щастието…  просто като обърнете мислите си в обратната посока.

Поставете си цел

„Ще вдъхновявам хората около себе си като правя всичко, което мога, колкото и мъничко да е то”.

от Никол Уест

Източник:

http://www.lifehack.org/320376/5-ways-defeat-the-stubborn-negative-thoughts-your-mind

Снимка: www.annadahlstrom.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *