Витамин В17: Убиецът на рак, който самосиндикално може да прекатури американската медицинска империя

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

B17-7995530_orig

Въпреки бомбастичното заглавие, всеки спасен от рака живот си струва :

„В разгара на „войната с рака” в Америка през седемдесетте години на миналия век, неносещата печалби истина, че витамин B17 лекува рака бе заметена под килима от Sloan-Kettering Institute, което бе едно от най-корумпираните скривания на истина на всички времена”.

Витамин B17, също известен като лаетрил, е пречистена форма на субстанцията, известна като амигдалин, съдържаща се в ядките на кайсиите и прасковите, в костилките на черешите и в семките на ябълките. Хвален като лек за рака още от петдесетте години на миналия век насам, витамин B17 е естествено съединение, съдържащо цианид, което освобождава този цианид само в присъствието на конкретна ензимна група, наречена глюкуронидаза.  Д-р Джанет Стар обяснява, „Тази ензимна група чудодейно се съдържа почти ексклузивно в раковите клетки”.

В разгара на „войната с рака” в Америка през седемдесетте години на миналия век, неносещата печалби истина, че витамин B17 лекува рака бе заметена под килима от Sloan-Kettering Institute, което бе едно от най-корумпираните потулвания на истината на всички времена. Документалният филм Second Opinion: Laetrile at Sloan Kettering документира как авторът на научна литература Ралф Мос разобличи потулването на ефикасността на витамин B17 от страна на института Sloan-Kettering на широко отразена в медиите пресконференция. На следващия ден Ралф е уволнен и ескортиран до вратата от силно въоръжена охрана. Ралф Мос описва историята си подробно в книгата, която написа, наречена Doctored Results.

През 1971 година, Агенцията за храните и лекарствата (FDA) на САЩ забрани витамин B17, и разпространи неоснователни страхове посредством идеята, че той носи заплаха от отравяне с цианид, но както ще видите в останалата част от настоящата статия, фактите ясно показват, че витамин B17 е безопасно и много ефикасно лечение на различни видове рак. „За първи път откакто станах медицинска сестра преди 23 години, не ме е страх от рака”!, казва г-жа Р.Е. Брус от Сан Диего, Калифорния след като прочита книгата World Without Cancer (Свят без рак) на Г. Едуард Грифин. Широко разпространеното разбиране на това, че витамин B17 е лечение за рака, може самосиндикално да прекатури американската медицинска империя и да изличи дълбоко укрепената й позиция в правителството.

Безопасен ли е лаетрилът?

Важно е да разгледаме въпроса за токсичността, след като страха от токсичност често се използва за сплашване на пациентите с рак да не използват витамин B17.  (Ироничното е, че химиотерапията е одобрена и се използва масово, след като ясно е доказано, че тя е смъртоносна отрова, докато именно на витамин B17, който е безопасен, е дамгосан като токсичен.)

Джун де Спейн, бивша токсиколожка и фармаколожка в Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) проведе изследване за оценяване на токсичността на лаетрила. Тя използва три групи плъхове, като храни първата с бял хляб, втората с пълнозърнест пшеничен хляб, а третата – с лаетрил. 3 месеца по-късно, 75% от плъховете в групата яла бял хляб са мъртви, плъховете хранени с пшеничен хляб се справят добре, а плъховете, на които давали лаетрил били най-здрави от трите групи. Изследването е спонсорирано от FDA и публикувано в The Little Cyanide Cookbook, със заключението, че „белият хляб е 70 пъти по-токсичен от лаетрила”.

6 изследвания на витамин B17 в битката му с рака

 1. Един от най-често срещаните видове рак при мъжете: Южно корейски изследователи изследваха способността на амигдалина да причинява смъртта на раковите клетки, или апоптоза, при човешки ракови клетки при рак на простатата.  Екипът учени приготвили екстракт от амигдалин на водна основа, който те нарекли „натурални, съдържащи цианид субстанции, изобилстващи в ядките на растенията от семейство розоцветни, род Слива, които се използват за лекуването на различни видове рак и за облекчаване на болки”. Резултатите от изследването показват, че амигдалинът задейства апоптичната клетъчна смърт при два вида ракови клетки на простатата, и че „амигдалинът предлага ценна възможност за лечението на различните видове рак на простатата”.
 2. Целта на това изследване от 2014 година е да разреши спора, породен от доста противоречивата информация за това дали или не витамин B17 наистина има антитуморен ефект. Изследването е публикувано в списанието PLOS ONE. В него немски изследователи откриват, че твърдението за антитуморното действие на витамина е вярно, след като амигдалинът снижава пролиферацията на 3 различни линии ракови клетки при рак на пикочния мехур. Учените стигат до заключението, че трябва да последват ин виво изследвания, които да оценят практическата полза от витамин B17 като антитуморно лекарство.
 3. През In 2005 година, изследователите от Kyung Hee University в Сеул, Южна Корея лекуват една група ракови клетки на дебелото черво с амигдалин, и оставят друга група нелекувана, за да сравнят въздействието на амигдалина върху генната експресия. Изследването откри, че като снижава гените от клетъчния цикъл при раковите клетки амигдалинът има противораково действие и „може да се използва като терапевтично противораково лекарство”.
 4. Британски учени изследваха ново лечение през 1999 година, в което се използва амигдалин в комбинация със субстанция, наречена „HMFG1-бета- глюкозидаза”. Изследването откри, че комбинацията от двете субстанции е по-ефикасна и напълно нетоксична, като засилва токсичния ефект на амигдалина конкретно само спрямо раковите клетки 36 пъти.
 5. Двама китайски учени през 2014 година публикуваха доклад, обобщаващ антитуморното действие на амигдалина на база на напредничавите изследвания през последните години. Те пишат, че амигдалинът е „естествен продукт с антитуморно действие, по-малко странични ефекти, широко достъпен и относително евтин”, но вместо да се предлага като ефикасно лечение на рака, което те знаят, че той е, целта им е насочена към разработването на нови лекарства за фармацевтични компании на база на откритието как амигдалинът убива раковите клетки.
 6. Статия, публикувана в списанието Immunopharmacology and Immunotoxicology през февруари 2013 година, описва изследване, проведено от 8 учени от Китай за въздействието на амигдалина върху раковите клетки при рак на маточната шийка за първи път въобще изобщо. Изследването потвърди, че амигдалинът задейства апопотозата на човешките ракови клетки при рак на маточната шийка, както ин витро, така и ин виво, и кара изследователите да заключат, че „амигдалинът може да предложи нова терапевтична възможност за пациенти с рак на маточната шийка”.

Документирани случаи на хора, които са се излекували от рак с витамин B17

Печелилата награди авторка и майка Санди Рог била диагнозирана с не-Ходжкинова Т-клетъчна лимфома в края на 2010 година, когато ракът й вече бил в 4 стадий. Санди страдала от множествена склероза и научила от лекаря си, че лекарствата, които пиела за МС вероятно са причинили рака. Лекарят незабавно й назначава химиотерапия, лъчетерапия и дори й прави трансплантация на стволови клетки. След трансплантацията на стволови клетки, черният й дроб започва да отказва, така че лекарите й назначават още лекарства и след време ракът й се връща под формата на допълнителни тумори. Санди тогава си набавя витамин B17 от натуропат и започва да пие по 1000 мг на ден и след само 8 седмици ракът й напълно изчезва. След излекуването си Санди споделя историята си в ракови болници, съветвайки пациентите да пият витамин B17. Болниците бързо й казват да не идва повече.

 1. През 1975 година, Карл О. Хилви е диагнозиран с рак на белия дроб и му дават само 6 месеца живот. След като отказва химиотерапия и конвенционалните методи на лечение, той прави проучване за естествени лечения, които да използва вместо това. Карл говори с лекар, който му помага да състави протокол за лечението на рака, който включва по 25 кайсиеви ядки на ден, таблетки от по 2000 мг витамин В17, високи дози витамин А, витамин Е, витамин С наред с много други хранителни добавки и промени в начина си на хранене и на живот. Днес Карл е най-дълго оцелелият от рак на белия дроб пациент, чиято история е документирана.
 2. Бабет Гарфийлд, живуща в Лас Вегас, е диагнозирана с рак на гърдата през 2001 година. Онкологът й препоръчва химиотерапия за свиването на тумора преди операцията. Вместо това, тя се подлага на операцията като направо отказва химиотерапия и лъчетерапия. Една година по-късно тестът й CA125 показва, че тя е излекувана.
 3. Джеймс Вейл, бивш борец е диагнозиран с терминален рак на 18-годишна възраст. След операция, химиотерапия и радиация, ракът му изчезва, но само за година, когато се завръща в още по-тежка форма. След няколко месеца, в които той яде ядки от кайсии и праскови (съдържащи амигдалин), ракът му напълно изчезва. Той започва да продава такива ядки, но зпонеже използва думата „лек” докато се опитва да помага на хората да се излекуват, е хвърлен в затвор със строг режим за 5 години.
 4. Когато немската овчарка на име Барон е диагнозиран с рак на кръвта и му дават две седмици живот, Мери Смит започва да го лекува с витамин B17. 7 месеца по-късно, когато е написано настоящото свидетелско показание, Барон е жив и здрав.
 5. За множество случаи на пациенти с различен вид рак в Австралия, успешно излекувани с употребата на кайсиеви ядки можете да прочетете на английски тук. В края на същата страница има показания и от болни в САЩ и Великобритания.

 

Източник:

https://www.endalldisease.com/woman-cures-her-cancer-with-vitamin-b17/

Снимка: dalinasfarmacy.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *