Удивителен трик подобрява настроението и изгражда костите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

smile photo

Необикновен трик подобрява настроението и изгражда костите

Писала съм много за научни изследвания, хранителни добавки и друга информация, свързана със здравето на костите, но относително в малко материали обсъждам психологичните аспекти на изграждането на костите.

Това не означава, че „костната психология” не действа и е неуместна; просто малко изследвания са проведени по темата.

Но днес имам разбиваща информация, която е просто невероятна. Става дума за положителната психотерапия, която обратно на стандартната терапия се фокусира върху положителните, а не върху отрицателните емоции.

Скорошни изследвания показаха, че положителната психотерапия има дълбоко въздействие върху настроението и върху чувството за благополучие. По презумпция тя може да има значително въздействие върху здравето на костите, след като загубата на плътност на костите се задейства от стрес и депресия.

Най-впечатляващото е, че е необходима само лесна и изпълнена от вас самите процедура, която всеки може да направи. Нарича се Трите благословии и научно е доказано, че действа.

Най-добрата част е, че тя отнема само пет минути, така че е идеална дори и в изключително натоварени дни на годината като по време на празниците. Самата аз я правя през последните няколко седмици и мога да ви кажа, че е невероятно полезна.

Така че наистина се вълнувам да споделя тази информация с вас днес.

Науката за щастието: Защо метода Трите благословии действа

Изследователите са силно удивени когато откриват колко е полезно това упражнение за мозъка. През 2006 година, в изследване, публикувано в списанието American Psychologist, много от участниците описват ефекта от упражненията по положителна психотерапия, които включват Трите благословии, като животопроменящи.

Д-р Мартин Салигмън, ръководител на изследването, е професор в Университета на Пенсилвания. Той има много докторски титли и е високо уважаван сред академиците и учените. През 2006 година вниманието му се насочва към развиването на положителната психология, и през същата година той провежда произволно определено, плацебо контролирано изследване по горната тема. Изследванията му показват точно колко ефикасни са някои упражнения по положителна психотерапия.

Ето как е организирано изследването: 500, подложени на множество тестове участника получават лечения за лека до умерена депресия в продължение на една седмица: три упражнения по положителна психология или три плацебо упражнения. И трите упражнения по положителна психология действат добре и сред тях е и упражнението Трите благословии.

В интервю, описвайки изследването, д-р Салигмън отбелязва „Не мисля, че някога съм чувал думата „живото-променящо” по-често през 40 годишното си преподаване”.

Упражнението Трите благословии в само три лесни стъпки

То е толкова лесно, че може да се зачудите как може да действа. Но опитът и науката ни казват, че то е много ефикасно в облекчаването на вредните за костите депресия и стрес.

Просто следвайте тези лесни стъпки:

  1. Вечер отделяйте малко време в мисли за отминаващия ден.
  2. Определяйте трите най-положителни неща, които са ви се случили през този ден, които са ви накарали да се чувствате щастливи. Не е необходимо това да са грандиозни неща – може би някой ви се е усмихнал или ви е направил комплимент. (Разбира се, можете да изброявате и грандиозни неща!)
  3. Записвайте тези три неща.

Това са указанията за практикуване на Трите благословии, и без съмнение вие неизменно ще ги откривате, ако просто отделяте по няколко минути, за да помислите.

Когато сте по-щастливи и по-спокойни, костите ви ще са по-здрави и по-силни

В своята Програма за спасяване на костите аз пиша за отрицателното въздействие на кортизола – „хормонът на стреса” – върху костите. Изследванията показват, че колкото по-високи са нивата на кортизола, толкова по-ниска е плътността на костите.

Така че поддържането на щастието и на по-малко стрес в живота ви е идеален празничен „подарък” за костите ви. Ето защо искам да споделя упражнението Трите благословии с вас днес.

Насърчавам ви да отделяте по пет минути вечер и да размишлявате за своите три благословии… и кой знае? Може да откриете далеч повече от три!

Честита Коледа!

Вивиан Голдсмит

Източник: The Amazing Five-Minute Trick That Improves Your Mood And Builds Your Bones, 23 December 2013; http://saveourbones.com/the-amazing-five-minute-trick-that-improves-your-mood-and-builds-your-bones/

Снимка: www.homeopathicweightmanagement.com

Прочетете за още един трик за подобряване на здравето:

Невероятно лесен трик алкализира pH баланса в тялото

Важно

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *