Туберкулозата, лекувана с помощта на мумийо

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Mumie

Туберкулозата се предизвиква от микроба  Mycobacterium tuberculosis, наричан още бацил на Кох. Най-често се предава по въздуха – по капков път, както и чрез предмети на бита, ето защо болестта е широко разпространена. Бацилът бързо мутира, изменя се, приспособява се към околната среда и учените не успяват да изобретяват ефикасни лекарствени препарати и нова ваксина. Следователно, вкарването на стария тип отслабен туберкулозен бацил в организма на човек изгражда слаба защита срещу болестта.

Професор Бриджит Жикел, оглавяваща Катедрата по микробактериална генетика в института Пастьор в Париж казва, че за провеждането на изследвания върху възбудителя на заболяването са необходими до две години. Но вирусите в света се изменят по-бързо от времето необходимо за развитието на бацила Mycobacterium tuberculosis. Така че за времето на провеждане на изследванията научните сътрудници получават незначителни резултати.

За разлика от лекарствените препарати, вземани за лечението на туберкулозата, с най-силно действие в момента се явява мумийо (шилажит). В неговия състав влизат органични и минерални вещества, то има антимикробно, регенериращо и противовъзпалително действие и укрепва общото състояние на организма.

В състава му има много важни химически елементи, като например желязо, калций, магнезий, калий, цинк, повече от трийсет микро и макроелементи, метални оксиди, аминокиселини и витамини. Благодарение на това, наред с лечението на болестите се възстановяват и всички функции на организма. С помощта на мумийо се стимулира имунитета на Т-клетките (клетките убийци на имунната система), а цинкът има способността да изработва собствен интерферон, който се явява основно противовирусно вещество.

Още в 1972 година професор И. Сулейманов изследва действието на мумийо върху болни от туберкулоза на костите след направени операции. Той дава на пациентите по 0.1 грама в сух вид по два пъти на ден в продължение на 20 дни. След почивка от десет дни повтаря лечението. Това се наложило поради особеността на туберкулозата – възобновяването на активността на бактериите в организма по време на отслабване на имунитета. Резултатите показали, че почти веднага след началото на лечението при болните се нормализират съня, апетита, теглото, функцията на черния дроб, която играе важна роля за изхвърлянето на токсините и като цяло, процесът на възстановяване на организма се ускорява средно след двайсет дни.

И до ден днешен тази схема се явява основна и достатъчна за лечението на заболяването. Само в някои случаи, лекуващите лекари допълват лечението със свои препоръки в зависимост от степента на нанесените от инфекцията поражения.

Благодарение на сложния си състав мумийо се справя не само с болестта, но и възстановява организма като цяло и предотвратява развитието на усложнения.

 

Източник:

http://www.moslanka.ru/lechenie-tuberkuleza-pri-pomoshhi-mumie/

Снимка: www.moslanka.ru

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *