Спасете се от слухов апарат с естествена хранителна добавка

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

trumpet

Малко ви остава да тръгнете със слухов апарат в ушите за постоянно? Няма много начини за избягване на загубата на слуха, причинена от шум.

Високите шумове предизвикват увреждане на клетките от страна на свободните радикали. Свободните радикали след това причиняват увреждане на вътрешното ухо – водещо до загуба на слуха.

Но какво ще кажете, ако имаше начин за снижаване до минимум на увреждането от страна на свободните радикали?  Изследователи в Тайван се заеха да проверят дали това е възможно.

Изследователите изпитват конкретен антиоксидант върху 53-ма мъже работници в завод за производство на стомана.Мъжете били излагани на поне 90 децибела шум всеки ден за средно от по 16.3 години. Преди изследването мъжете дали кръвни проби и преминали преглед – тест за слуха.

След изследването, изследователите взели още веднъж кръвни проби от всички участници. А мъжете отново преминали през прегледи за слуха.

И наистина, антиоксидантът помогнал. Той снижил увреждането от шума в ушите по време на ежедневните смени на работниците. И те чували по-добре след работа.

И кой е този естествен слухов апарат?

Става дума за аминокиселина, N-ацетил цистеин (NAC).

И това не е първият път когато тя е изследвана. Нито когато е доказала, че поддържа слуха след излагането на висок шум.

В друго изследване, учените проследили 363 доброволци. Едната група получавала орална доза NAC, а другата плацебо. Участниците се подложили на тест за слуха преди и след излагането си на шум.

След излагането на шум, изследователите открили значителна разлика при групата приемала NAC. И така,  NAC отново показва защитните си свойства що се отнася до причинената от шум загуба на слуха.

NAC предлага голяма надежда за милионите хора, които страдат от загуба на слуха, както и за всеки, който може да е в среда, повишаваща тази възможност. Това се отнася за мъжете и жените по време на война, работници в заводите, и строителните работници. Или дори за хората, живеещи в оживен град… натоваяреният трафик в града достига до 85 дцибела. Това поставя хората в риск. Според Националния здравен институт, постоянното излагане на 85 децибела или по-висок шум може да доведе до загуба на слуха.

NAC е безопасна и ефикасна. Лесно ще си я набавите в местния магазин за здравословни храни или онлайн. Само непременно прочетете етикета, за да се уверите че купувате N-ацетил цистеин. Има друга добавка със същото име NAC. Тази хранителна добавка, за която е настоящата статия може да премахне необходимостта от слухов апарат и да ви спести години на викане и на чувство на безсилие.

Изтоник: Institute for Natural Healing, Prevent the Need for Hearing Aids with this Natural Supplement

Снимка: www.dragoart.com

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *