Естествени домашни средства за премахване на нежеланото окосмяване

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Макар че не носи рискове за здравето, нежеланото окосмяване (важна е думата „нежелано”) поставя в неудобно положение много хора. При хормонален дисбаланс, нередовна менструация, пиене на някои лекарства, хормонални изменения след бременност и т.н., може да се появи нежелано окосмяване при жените. Преди да пръснете луди пари за техники като премахване на окосмяването с лазерна терапия, перманентна кола маска, електролиза и т.н… е добре да знаете, че  има множество естествени домашни средства за премахване на окосмяването, които могат да ви спестят пари, като в същото време премахнат окосмяването естествено без каквито и да било странични ефекти.

Egg-white-mask-against-wrinkles

Тези решения се приготвят лесно със съставки, които имате в кухнята си!

Решение #1: Желатинова кола маска за лице

Това е едно от най-ефикасните домашни решения що се отнася до премахването на окосмяване по лицето.

Съставки

  • 1 супена лъжица неовкусен желатин
  • 1 1/2 супени лъжици прясно мляко
  • 1-2 капки лавандулово етерично масло (по желания)
  • Пръчица за близалка

Указания

Смесете съставките.

Сложете ги в микровълнова фурна за 10-15 секунди. Ако нямате или не искате да използвате микровълнова фурна, поставете съда със съставките на водна баня до получаването на гладък разтвор. Веднага щом сместа изстине достатъчно, нанесете върху кожата с пръчицата (дървена шпатулка). Тя се втвърдява много лесно, така че трябва да я нанесете бързо.

Изчакайте няколко минути маската да изсъхне, след това я отлепете с дърпане от лицето си.

Решение #2: Паста от куркума

Куркумата се използва за лечение на кожни заболявания от векове в Индия. Освен че има антибактериални и антисептични свойства, куркумата също така премахва и нежеланото окосмяване, както и спира растежа на космите. Макар че куркумата е ефикасна в премахването на тънките косъмчета, билката може да не премахне гъсто или дебело окосмяване.

Съставки

  • Куркума
  • Прясно мляко

Указания

Направете гъста паста от куркумата и млякото. Аз я приготвям на око, но бих казала, че използвам съотношение 3-1 на куркума и прясно мляко.

Разнесете пастата по кожата по посока на растежа на космите и оставете да изсъхне. Използвайте суха хавлиена кърпа, с която изтъркайте кожата си с кръгови движения така че да махнете пастата.

Повтаряйте процедурата на всеки няколко дни или когато забележите окосмяване. След като използвате този метод няколко месеца, ще забележите, че косъмчетата са по-тънки и им трябва по-дълго време да пораснат отново.

Предупреждение – куркумата временно оцветява кожата на ръцете в жълто. След като махнете пастата от куркума, просто изтъркайте кожата си с малко сода за хляб и сапун, за да премахнете жълтия цвят. Друг начин за премахване на оцветяването е като натопите памуче в прясно мляко и почистите лицето си с него винаги когато използвате пастата.

Решение #3: Захарна кола маска

Захарната кола маска е много подобна на традиционната кола маска, но в нея не се използва восък. Можете да я използвате на местата по тялото откъдето искате да премахнете окосмяване. Оставете космите да пораснат до дължина 0.6 мм, за да може кола маската да ги „хване”.

Съставки

  • 1 чаена чаша гранулирана захар
  • 2 супени лъжици вода
  • 1 1/2 супена лъжица лимонов сок
  • Термометър за захарни разтвори

Указания 

Смесете захарта, водата и лимоновия сок в малък съд.

Загрейте на нисък огън, докато сместа достигне до мерителната черта, обозначена с  “hard ball” на термометъра за захарни разтвори. (Внимавайте да не я оставите твърде дълго на котлона! Аз направих една партида, която оставих съвсем малко по-дълго на огъня и докато изстина до стайна температура тя стана на камък.)

Махнете от огъня и оставете кола маската да изстине до стайна температура.

С лъжица гребвайте по малко от кола маската и я оформяйте на топка с пръстите си.

Разнесяйте кола маската върху чиста, суха кожа по посока на растежа на космите. Стегнете кожата и дръпнете кола маската в посока противоположна на растежа на космите.

Запазете останалата кола маска в буркан и когато ви потрябва отново я затоплете в микровълновата фурна 30 секунди (или отново използвайте водна баня).

Не забравяйте, естествените домашни средства отнемат по-дълго време, за да подействат, така че се изисква известно търпение. Но това си струва, понеже като не се използват химикали, няма и странични ефекти.

Джили

Източник:

http://www.onegoodthingbyjillee.com/2015/02/natural-home-remedies-remove-unwanted-hair.html?utm_source=getresponse&utm_medium=email&utm_campaign=onegoodthing&utm_content=%5B%5Brssitem_title%5D%5D

Снимка: www.healthfreedoms.org

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *