Искате да промените света – променете себе си!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

promenete-jivota-si 1289664572_30664632_x_dd2974c042

Променете живота си за по-добро само за 4 седмици

Дори и да не сте много доволни от живота си и от случващото се с вас в момента – това не е повод да унивате и да се отчайвате. Известни са множество способи как да направим живота си по-добър. Можем да започнем да се занимаваме със спорт, можем да се преместим в друг град, да завържем нови запознанства, да… Можем до безкрай да изброяваме всички варианти, благодарение на които животът ни може да се промени за по-добро. Те са толкова много, че човек неволно си задава въпроса – защо в света все още има толкова много отчаяни и вечно разочаровани хора? Дали тези препоръки са ефикасни?

Отговорът е един – за да промените себе си и заобикалящия ви свят, трябва да изберете такъв план на действие, който подхожда лично на вас. Именно тогава ще има и резултат. Дали онова, което на вас се харесва искрено и намира отклик в душата ви наистина ще се получи. Следните съвети за това как да промените до неузнаваемост живота си за 4 седмици са за всички, които не обичат да изпадат в крайности и са свикнали да разсъждават рационално. Вие ще трябва всяка седмица да изпълнявате три задачи, за да се доближите до целта да направите живота си по-хармоничен. Прочетете ги и се постарайте да разберете дали този метод на действие ви подхожда. Може да се окаже, че именно те не са ви достигали!

Първа седмица

1. Ставайте по-рано. Наложете си правилото да се събуждате по-рано най-малко с час. Когато човек не бърза за никъде, стресът в живота му доста намалява. Утрото е подходящ момент да се отпуснете, да си съберете мислите, да се настроите за настъпващия ден. Мързелът, нежеланието да се става рано – това съвсем не са показатели за умора. Това е показател, че не желаете да живеете живота, който живеете.

2. Хранете се съзнателно. Следете какво ядете. Всеки път когато взимате някаква храна си задавайте следния прост въпрос: наистина ли искам да ям това? Полезна ли е тя за мен? Наистина ли искам да изям този огромен шоколад като зная какво съдържа? Или мога да се огранича с мъничко парченце от него? Не можете да си представите колко по-добре ще се почувствате когато престанете да ядете разни вредни и мазни храни, полуфабрикати, чипс и сладкиши… Опитайте се също така да изключите или да намалите до минимум алкохола и пушенето. За да промените живота си са ви нужни сили и здраве, така че не ги отнемайте от организма си като ядете нездравословни храни. Яжте полезни и вкусни храни и ще се наслаждавате от храната.

3. Спортувайте. Движете се повече. Отдавна искате да започнете да правите упражнения сутрин или да се занимавате с йога? Сега е моментът. Тичайте, плувайте, правете каквото ви харесва – всичко това раздвижва тялото и ви помага да сте в добра форма, да мислите и работите по-добре, да се чувствате по-силни и уверени.

Движението е живот!

Втора седмица

1. Прочистете пространството. Казано с други думи, изхвърли от дома си старите и ненужно вещи. Така ще дишате по-леко в буквалния смисъл на думата. За да привлечем нещо ново в живота си, като начало трябва да се избавим от старото. Тази проста работи чудесно. Почистването на помещението истински и качествено – действа не по-зле от която и да било медитация. В резултат ще видите как ще се заредите с нови сили и радост като следите за реда в дома си.

2. Вършете нещата. Вместо да размишлявате колко неща ви предстои да свършите и вътрешно да се ужасявате от това – заемете се с тях и действайте. Не отлагайте. Това в голяма степен спира енергията ви, понеже несвършените задачи ви следват по петите. Справете се с тях и вижте колко леко ще ви стане на душата.

3. Внимавайте с кого общувате. Сведете до минимум общуването с хора, които не ви носят радост. Ако някой ви дразни, вие изпитвате отрицателни чувства в общуването си с този човек – тогава защо да го правите? По-добре ще е и за вас и за този човек. Прекратете отношенията, които ви тормозят от дълго време. Това ще привлече нови, интересни хора в живота ви, с които сте на една вълна.

Трета седмица

1. Записвайте и изпълнявайте планове. Всичко записано на хартия обезателно се реализира в живота. Умело изготвеният план означава, че няма да забравите нищо важно, никакви дела и възможности няма да бъдат пропуснати. Опитайте се да планирате на хартия своя ден – това е много удобно и ефективно.

2. Направете списък на невъзможните мечти. Напишете списък на мечтите, които смятате, че никога няма да се сбъднат. На онези, които са трудно осъществими и толкова екстремни, че не вярвате съвсем в сбъдването им. Това е отлично упражнение, което разширява кръгозора ви. Като си позволявате да мечтаете, вие откривате пред себе си нови хоризонти. Какво ще е удивлението ви, когато мечтите започнат да се сбъдват… Повярвайте, няма нищо невъзможно. Дайте на мечтите си шанса да се реализират.

3. Обобщавайте. Анализирайте какво и как вършите. Следете как растете и какви положителни промени се случват в живота ви. Ако започнете да забелязвате промени в себе си и в заобикалящата ви действителност, процесът на промяна в живота ви ще се случва все по-бързо!

Четвърта седмица

1. Опитвайте нови неща. Най-важни са малките неща. Отидете на работи по нов път. Влезте в непознато кафене или в много скъп магазин. Опитайте нов спорт. Опитайте да направите нещо, което никога не сте правили. Всеки ден докато се занимавате с обичайните неща се питайте – какво в този момент мога да направя малко по-различно? Необходимо е да си изградите навика да опитвате нови неща, постепенно да излизате от отъпкания път.

2. Бъдете безстрашни. Опитайте се да не се страхувате от неща, от които сте свикнали да се плашите. Страхувате се от височина? Можете да се справите с този страх!

Страхувате се от публични изяви? Учете се да преодолявате своя страх и да говорите открито с хората. Това се нарича излизане от собствената зона на комфорт. Само така е възможно самоусъвършенстването.

3. Почивайте си. Почивайте пълноценно, защото е важна не само работата, но и почивката. Релаксирайте, занимавайте се с медитация, излизайте сред природата, радвайте се на малките неща. Без почивка вашите сили и мотивацията ви за живот се изчерпват неусетно. Не го допускайте и по всякакъв начин възстановявайте силите си.

Струва ви се, че е много сложно да живеете, следвайки тези правила. Това само на пръв поглед изглежда така. Човек винаги може да внесе нещо свое във всяко направление на положителните промени в живота си, да коригира нещата така, че те да подхождат именно на него. Ако практикувате тези неща с удоволствие – те непременно ще дадат плодове и ще променят живота ви точно както на вас ви се иска.

Споделете тези тайни на промяната със своите любими приятели. Тръгнете по пътя към нов живот с ентусиазъм и приятелска подкрепа!

Източник:

http://takprosto.cc/kak-izmenit-zhizn-za-4-nedeli/

Снимка: www.porjati.ru

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *