Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

rain

Знаехте ли… че дъждът е полезен за тялото ви?

Следващия път когато вали, възползвайте се от възможността—попейте под дъжда или поджапайте в локвите, понеже дъждът въздейства много положително на здравето.

Дъждът зарежда въздуха със здраве—предоставяйки отрицателни йони, които са електрически заредени частици, прикрепващи се към увреждащите тялото свободни радикали и по този начин ви пазят от тяхното негативно действие. Отрицателните йони се придвижват в кръвотока ви, където стимулират биохимичните реакции, които…

  • Въздействат положително на настроението
  • Помагат за премахването на депресивните настроения
  • Повишават драстично енергията в цялото тяло

Те също така алкализират тялото, така че pH-то ви става леко по-алкално, отколкото киселинно… приближавайки ви към благоприятното равновесие от 7.365.

Но дъждовната вода не е единственият носител на тези полезни отрицателни йони. Където има течаща вода, там се освобождават отрицателни йони. Тук трябва да включим реките, езерата, планините и океаните. Така че излезте в дъжда, поплувайте в океана, поджапайте в езеро и вдишайте дълбоко колкото се може повече от тези отрицателни йони!

Отрицателни срещу положителни йони

Йон е атом или молекула с неравен брой електрони и протони. Положителните йони имат повече протони от електрони, докато отрицателните йони имат повече електрони от протони. Положителните йони са в изобилие там където вее силен вятър, както и в райони със значително замърсяване или влажност. Това обичайно са молекули въглероден двуокис, които са били лишени от един електрон. Положителната, богата на йони околна среда като тази в замърсените големи градове или в непрекъснато циркулиращия (най-вече поради включен климатик) въздух на закрито в голяма степен допринася за умората и тревожността ви и ви прави податливи на честа промяна на настроението

Отрицателните йони имат положително въздействие върху здравето

За разлика от положителните йони, отрицателните имат подобряващо здравето действие и изследванията доказват, че те спомагат за подобряване на настроението, облекчават стреса и предпазват белите ни дробове от вредните частици във въздуха.

Пиърс Джей. Хауърд, PhD, автор на книгата The Owners Manual for the Brain: Everyday Applications from Mind Brain Research и ръководител на изследване в центъра Center for Applied Cognitive Sciences в град Шарлът, Северна Каролина, казва:

„най-общо казано, отрицателните йони повишават притока на кислород към мозъка; което води до по-голяма будност, снижена сънливост и повече умствена енергия”.

Учените изследователи от Университета на Йерусалим анализират последиците от положителните спрямо отрицателните йони върху будността и способността за работа. Те оставят жени и мъже на възраст между 20 и 65 години в помещение пълно най-вече с положителни йони и откриват, че участниците стават раздразнителни и се уморяват. Но когато участниците са преместени в помещение наситено с отрицателни йони…

  • Мозъчните им вълни регистрират повишена будност и релаксация
  • Те постигат по-добри резултати в тестове измерващи будност и способност за работа, както по време на излагането си така и непосредствено след това

Вдишане на отрицателни йони

Най-добрият начин да повишите излагането си на отрицателни йони е да излезете сред природата: насладете се като плувате в морето, разхождате се в планината след дъжд или си направите пикник на брега на река или езеро. Посетете спа център (много спа центрове са заредени с отрицателни йони)… човек повишава излагането си на отрицателни йони дори когато си взима душ! Ако имате заден двор, създайте си градина генерираща отрицателни йони с помощта на фонтан и отделящи кислород растения.

Що се отнася до дома и офиса ви, винаги е полезно да инвестирате в генератор на отрицателни йони, който да способства за прочистването на въздуха и да го зарежда с допълнителни отрицателни йони.

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/18469-2/

Снимка: HubPages

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *