Витаминът, който може да спаси бъбреците ви

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

kidney

Днес бъбречните заболявания са доста често срещани. Ключов фактор в широко разпространеното увреждане на бъбреците е диабетната епидемия. И макар че проблемите с кръвната захар увреждат тези чувствителни органи, учените откриха витамин, който може да предотврати увреждането в известна степен.

Изследователите от университета на Уоруик в Англия откриха, че тиаминът (витамин B1) елиминира появата на бъбречно заболяване при ранна фаза на диабет. Бъбречното заболяване (диабетна нефропатия) се развива постепенно при хората с диабет тип 2.

Лекарите забелязват ранното развитие на бъбречни проблеми като измерват повишаващите се количества на протеина албумин в урината, състояние известно като микроалбуминурия.

Изследователите откриха, че 300 мг тиамин, взиман орално всеки ден в продължение на три месеца значително намалява нивото на отделяне на албумин при пациентите с диабет тип 2. Нивото на отделяне на албумин спаднало с повече от 40 процента по време на изследването. Изследователите също така показват, че 35 процента от участниците изпитали връщане към нормалното отделяне на албумин в урината след лечение с тиамин.

Според изследовател Нейла Рабани: „Това изследване още веднъж подчертава важността на витамин B1 и ние трябва да повишим информираността на всички относно този факт”.

Храни, богати на тиамин са леща, ориз, свинско и северноамерикански орехи.

Карл Лоу

Източник, The Vitamin That Can Save Your Kidneys, 15 October 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/the-vitamin-that-can-save-your-kidneys/

Снимка: www.catie.ca

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *