Излекувайте и облекчете стомашните язви с натурални лекове

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Поради множеството натурални лекове за стомашни язви, тук следват някои от най-ефикасните от тях.

Ulcer-copy

Д-р Меркола:

Първата ви линия на лечение – необработени храни и пробиотици

Решението за киселини и лошо храносмилане е възстановяването на естествените стомашен баланс и функция. Яденето на големи количества обработени храни и захари със сигурност обостря киселинния рефлукс понеже нарушава бактериалния баланс в стомаха и червата. Вместо тези храни вие би следвало да ядете много зеленчуци и други висококачествени, в идеалния случай, органични, сурови храни. Изключете от храната си причинителите на проблемите като кофеин, алкохол и никотин.

След това се уверете, че си набавяте достатъчно полезни бактерии от храната. Това ще спомогне за балансирането на чревната флора и може да спомогне и за естественото елиминиране на бактерията H. pylori  без прибягване до антибиотици. Така ще подобрите храносмилането и усвояването на храната. В идеалния случай е добре да си набавяте пробиотиците от ферментирали храни. Ако не ядете ферментирали храни най-вероятно се нуждаете от хранителна добавка с пробиотици, която да пиете редовно. В идеалния случай ще е добре да включите разнообразни храни и напитки, съдържащи пробиотици в храната понеже всяка храна зарежда стомаха и червата ви с редица различни микроорганизми. Ферментирали храни, които лесно можете да приготвяте сами у дома си включват:

  • Ферментирали зеленчуци като кисело зеле и туршии
  • Лютеници тип чутни (пикантни сосове от плодове или зеленчуци с оцет, подправки и захар)
  • Кисело мляко, кефир и сметана
  • Риба като скумрия и шведски гравлакс

Д-р Дейвид Уилямс:

Тъй като язвите могат да се появяват отново и отново и да се превърнат в хроничен проблем или могат да доведат до редица сериозни усложнения, включително кървене, важно е те незабавно да бъдат лекувани. Вместо да следвате конвенционалното лечение с фармацевтични лекарства, което единствено води до още храносмилателни проблеми, предлагам да използвате следните седем напълно естествени лекове за язви.

Витамин Е

Лекари от Киевския медицински институт съобщиха, че приемът на 300 мг витамин Е дневно ефикасно е излекувал пептичните язви на 28 пациенти. Язвите били облекчени след четири до шест дни в групата пила витамин Е, докато на използвалите конвенционални лекарства облекчението отнело седем до десет дни. При пациентите пиещи витамин Е имало също така повишено възстановяване на протеина в чревната лигавица и те качили от 1.5 до 3 кг по време на изследването, докато контролите изобщо не повишили теглото си. (Разбира се, трябва да се приема естествен витамин Е, а не синтетичен. Очаквайте статия за хранителни източници на витамин Е скоро. Здрави всеки ден).

Банани

Ситоиндозидите в сушените неузрели банани повишават слузта в храносмилателния тракт, която предоставя силен защитен слой, спомагайки предпазването от и лекуването на язвите. Неузрелите банани също така стимулират клетъчния растеж в чревния тракт. Бананите също така съдържат водно разтворими полизахариди, съединенията, съдържащи се също в изписваното по рецепта лекарство за язви Carafate.

За лечението на язви, незрелите цели банани предоставят известни ползи, но най-добрите резултати се получават от банани на прах. За да си направите банани на прах обелете бананите и ги нарежете на тънки филийки. Сложете ги на слънце, във фурната или в дехидратор и ги изсушете бавно. След изсушаването, смелете бананите на ситен прах. Смесвайте 2 супени лъжици от бананите на прах с 1 супена лъжица мед. Приемайте тази смес по три пъти на ден: в 10 сутринта, в 4 следобед и преди лягане.

Мед

Медът съдържа редица лечебни свойства и е доказано, че той конкретно е ефикасен в лечението на язви по две причини. Първо, глюкозооксидазата, ензим в меда, произвеждащ водороден прекис, който убива вредните бактерии, които могат да допринесат за развитието на язви. Освен това, в меда има и други цветни антибактериални субстанции, които идват от цветята когато пчелите събират полен и допринасят за ефикасността на меда в елиминирането на вредните бактерии.

Някои видове мед обаче са по-ефикасни в лечението на язви от други. Информация от Саудитска Арабия показва, че местния мед се използва за лечението на язви, а лекари в Египет и Русия, имат положителни резултати с използването на местни видове мед.

Ключът към успешното лечение на язви изглежда зависи от употребата на натурален, необработен мед. По две супени лъжици на ден би следвало да са достатъчни при употребата на повечето видове мед. Когато състоянието ви се облекчи, 1 супена лъжица на ден вероятно ще ви е достатъчна.

Чесън

Често пиша за чудодейните свойства на чесъна и силно препоръчвам употребата му в готвенето. Изследванията продължават да трупат доказателства за неговите превантивни и терапевтични ползи. Сега вече се знае, че чесънът може да държи нивата на бактерията Helicobacter pylori (H. pylori) под контрол. (Свръхрастеж на бактерията H. pylori може да допринесе за появата на стомашни язви). Изследователи във Fred Hutchinson Cancer Research Center в Сиатъл откриха, че чесънът показва специфична антимикробна дейност срещу H. pylori без да елиминира напълно щама. Елиминирането на H. pylori може да причини други храносмилателни проблеми. (Очаквайте статия по темата).

Зеле

Стига да имате достатъчно полезни бактерии в храносмилателния си тракт, това би следвало да държи под контрол причиняващите заболявания, а следователно и язви бактерии. Един от най-добрите начини да подсилите полезните бактерии в гастроинтестиналния си тракт е като редовно включвате в храната си храни като кисело зеле, кисело мляко, суроватка, туршии понеже те всичките са полезни за поддържането на здравословния баланс на бактериите в стомаха и червата.

Но когато говорим конкретно за лечението на язва, една съдържаща млечна киселина храна изпъква пред всички останали: зелевият сок. Десетилетия преди антибиотиците зелевия сок успешно се използваше за превенция или лечение на пептични язви и язви на дванадесетопръстника. Изследване показа, че сокът от зеле сам по себе си има над 92 процента лечебен ефект в лечението на тези язви. При използвалите плацебо или друго лечение лечебният ефект бил около 32та процента.

Дозата в изследването била само 50 мл суров зелев сок от четвърт прясно изстискана зелка. На база на множество изследвания и ранна клинична работа, учените започнаха да наричат този непознат лекуващ язвата фактор в зелето витамин U.

Макар че в по-горе споменатите изследвания зелевият сок не е от кисело зеле, знайте, че зеленчуците, растящи близо до почвата са естествено богати на полезните бактерии в млечната киселина. Ето защо те се нуждаят единствено от сол и вода, за да ферментират.

Зелето е също така надежден източник на витамин С, който бе доказано, че е занижен в стомашния сок на пациентите с язви. Така че ако страдате от язва, зелевият сок е безопасен, ефикасен и евтин лек. Ако пиете зелев сок от кисело зеле, ще извличате дори още повече ползи.

Женско биле

Няколко изследвания показаха, че деглициризинираното женско биле (DGL) действа толкова добре, колкото лекарството cimetidine в лечението и последващото предпазване от пептични язви и от язви на дванадесетопръстника. Изглежда DGL помага на стомаха и червата да произвеждат повече защитна слуз. Това е изключително полезно за всеки, който пие водещите до язва лекарства като аспирин, деривати на кортизон или нестероидни противовъзпалителни средства.

За да са ефикасни, обаче, таблетките с DGL трябва да се дъвчат преди да бъдат преглътнати. Препоръчвам по две таблетки от по 380 мг по три пъти на ден между храненията. След заздравяването на язвата, дозата може да се намали на две таблетки на ден между храненията. Можете да откриете тези таблетки в магазините за здравословни храни.

capsaicin

Капсаицин

Противно на схващането на много хора вярват, яденето на люти чушки не причинява стомашни язви. Вместо това, яденето на люти чушки/кайенов пипер всъщност предпазва от появата на язви. Това се дължи на факта, че лютите чушки задействат предпазващи лигавицата на стомаха механизми. Изследвания в Унгария откриха, че консумацията на капсаицин (химически активният компонент в повечето люти чушки) всъщност снижава производството на киселина в стомаха като в същото време повишава защитните секреции. С прости думи, лютите чушки действат като средство против киселините.

Капсаицинът е особено ефикасен в предпазването от появата на язви, причинени от алкохол и от нестероидни противовъзпалителни средства. Така че ако сте заклет враг на лютите чушлета понеже мислите, че те причиняват язви, време е да ги върнете в храната си като ефикасно лечение на язви.

Кайеновият пипер е чудесен за лечението на язвите, както и за облекчаването на болката. Той е лют и може да ви се наложи да привиквате в началото. Започнете с една осма чаена лъжица кайенов пипер в чаша вода по два пъти на ден и увеличавайте постепенно количеството до четвърт чаена лъжица. Можете да пиете кайен на капсули, които можете да намерите в магазините за здравословни храни. Взимайте по три на ден незабавно след хранене.

Източници:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/04/28/acid-reflux-ulcer-treatment.aspx

http://www.drdavidwilliams.com/ulcer-natural-treatments/

Снимки: steptohealth.com; radiomd.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *