Антиоксидантът 6000х по-мощен от витамин С

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Как да се борим с опасното пренатоварване на тялото със свободни радикали и да ПОБЕДИМ

Ежедневно се занимавам с търсенето на лечение на свързаните с възрастта заболявания като проблеми със сърцето, ставен дискомфорт, проблеми със зрението и дисбаланс в кръвната захар. На практика във всеки един случай, с възрастта дегенеративното влошаване се причинява от нещо, наречено оксидативен стрес, който може да направи  живота ви след 50 болезнен и да ви доведе до инвалидност.

Astaxanthin-6000x

Оксидативният стрес никога не забавя темпото си в тялото ви, понеже свободните радикали непрестанно нанасят удари по здравите клетки. За жалост, тези свободни радикали остават хванати като в капан вътре в тялото и там те увреждат здравите клетки и намаляват клетъчната енергия. Всъщност, те увреждат самото ДНК, ускорявайки процеса на стареене и повишавайки риска от сериозни здравословни проблеми.

Някои примери за това как оксидативният стрес влияе негативно на тялото:

 • Болезнени мускули и стави
 • Набръчкана и суха кожа, старчески петна
 • Замъглено зрение, особено вечерно време
 • Запушени и втвърдени артерии
 • Загуба на паметта и концентрацията
 • Снижени енергийни нива

Изследователите не могат да повярват на оборудването си. Резултатите са извън всякакви класации!

В тест измерващ конкретно способността за неутрализиране на особено нестабилен и разрушителен вид свободни радикали, наречени „синглет” кислород, астазантинът показа, че е до:

 • 40 пъти по-мощен от бета-каротина;
 • 100 пъти по-мощен от витамин Е;
 • 800 пъти по-мощен от CoQ10; и
 • 6000 пъти по-мощен от витамин С!

Този вид кислород се свързва със смъртоносното окисляване на холестерола в артериите, ДНК увреждане и увреждане на кожата, очите и други тъкани в тялото. Всъщност, разрушителните му действия се свързват с широка гама здравословни проблеми, свързани с възрастта.

И нещата стават още по-хубави. Оказва се молекулярният състав на астазантина му позволява да преминава през кръвно-мозъчната и кръв-ретина бариери, които не могат да бъдат преминати от други антиоксиданти.

Точно така: много антиоксиданти не могат да защитават мозъка и очите ви, защото не могат да проникнат до клетките, които се нуждаят от защита. Но астазантинът може.

Това означава, че астазантинът унищожава свободните радикали и „синглет” кислорода в мозъка, очите и ставите и в цялата ви нервна система по начини, по които обикновените антиоксиданти не могат. Всъщност, астазантинът може да подобри здравето ви по толкова много възможни начини, че аз го наричам „вълшебния куршум” на антиоксидантите.

Уверете се сами:

 • Намалява бръчките и старческите петна
 • Подобрява зрението
 • Поддържа здравето на ставите
 • Намалява признаците на стареенето
 • Подобрява издръжливостта и възстановяването след физическо нароварване
 • Снижава риска от болестта на Алцхаймер
 • Подобрява кожата и намалява увреждането от слънцето
 • Повишава енергията
 • Подобрява фокуса и разстройството с дефицит на внимание и хиперактивност

Ставите ви остават гъвкави и здрави

Тайната за здрави стави през целия живот е в поддържането на здравето на хрущялите и голяма част от това се състои в предпазването на хрущялния колаген от  оксидативен стрес. Ако не го правите, непрестанните атаки на свободните радикали задействат дегенериране на тъканите, което може да доведе ставите до агония. Някои хора може да ви казват, че болките и сковаността са просто неизбежна част от стареенето. Тези хора грешат!

Тялото остава здраво и без болки

Да продължим за възпалението – то много нашумя и с право. Известно количество възпаление е здравословна реакция към нападащите тялото външни патогени. Но когато възпалението излезе извън контрол, това води до неприятности. Неприятности увреждащи всяка част от тялото.

Може да се каже че възпалението е лошият близнак на окисляването! Възпалението вътре в мозъка, например, може да доведе до загуба на паметта. Възпалението в артериалните стени може да сигнализира за по-висок риск от сърдечно-съдови проблеми. А хроничното възпаление в цялото тяло може да потисне имунния отговор, оставяйки ви уязвими на множество опасности за здравето!

Астазантинът предпазва от това разграждане, причинено от свободните радикали по-добре от всяко друго хранително вещество. Прочуто изследване на Университета на Мемфис откри, че астазантинът облекчава дискомфорта дори след натоварващи упражнения. Друго изследване, публикувано в списанието Journal of the American College of Nutrition съобщава за снижена болка и по-голяма мобилност при хора със ставни болки след пиенето на астазантин в продължение на само два месеца.

Астазантинът действа като снижава важни възпалителни маркери, забавяйки производството на възпалителните и причиняващи болка ензими. В изследване, доброволците, пиещи астазантин 2 месеца накарали нивата на С-реактивния си протеин рязко да спаднат. СРП е важен маркер за възпаление в тялото – а високите нива на СРП засягат здравето на сърцето.

По-здравословен холестерол и по-здрави артерии по естествен начин

Ако никога не сте предполагали за връзката между антиоксидантите и контролирането на холестерола, много ще се учудите, защото това е може би една от най-големите ползи от астазантина от всичките му ползи.

Изследване откри, че вредният (LDL) холестерол е значително по-нисък сред хората с наднормено тегло след само 3 месеца пиене на астазантин. Освен това, друго изследване откри, че астазантинът повишава полезния (HDL) холестерол и снижава триглицеридите.

Астазантинът също така поддържа и артериалното здраве. Изследвания показват, че той помага за спиране окисляването на LDL холестерола, така че той да не запушва и втвърдява артериите ви. А този изтъркващ артериите ефект означава по-добро кръвообръщение също така.

Зрение, което остава ясно и фокусирано

Слънчевата УВ светлина и оксидативният стрес нанасят сериозно увреждане на зрението ви. Обаче, изследвания показват, че астазантинът може да помогне, защитавайки очите ви от увреждане.

Помнете, астазантинът преминава през бариерата кръв-ретина и така влияе положително на здравето на очите. Всъщност, той е най-мощният антиоксидант сред каротеноидите, а те са добре известни с предпазващите очите способности и астазантинът е показал, че е 5 пъти по-силен от лутеина.

Памет като бръснач през целия живот

Астазантинът е наречен най-полезния антиоксидант за мозъка от всички. Тогава защо да стискате палци и да се надявате познавателните ви умения да останат силни с възрастта?

Учените знаят, че оксидативният стрес върху мозъчните клетки може да доведе до загуба на паметта и до познавателни проблеми. Това е така, защото около 30% от мозъчната маса е силно податлива на окислително увреждане.

Обаче, доказано е, че уникалната способност на астазантина да преминава през кръвно-мозъчната бариера му позволява да „влиза” и да защитава мозъчните клетки по-добре, от който и да било друг познат ни антиоксидант. Всъщност, изследване, публикувано в престижното списание Brain Journal открои потенциалните ползи за мозъчното здраве от пиенето на астазантин и способността му да се бори с оксидативното увреждане, което може да доведе до влошаване на умствената дейност.

Устояваща на възрастта кожа, която е защитена отвътре

Повечето хора разчитат на съмнително ефикасни лосиони за да поддържат младежкия вид на кожата си. Но фактът е че повечето ефикасна защита на кожата идва отвътре.

Увреждането от свободните радикали е най-голямата заплаха за кожата ви. И макар да виждате последиците външно, астазантинът помага за оздравяването и защитата отвътре.

Астазантинът не само помага в защитата на кожата от бъдещо увреждане, той също така може да изличи години на увреждане относително бързо. Един от начините по които той действа е като защитава най-външния слой на кожата от оксидативен стрес. Това подсилва възстановяването на клетките и производството на колаген, и по този начин повишава влажността на кожата, намалява бръчките и прави кожата по-стегната и с по-младежки вид.

Повишени енергия, издръжливост и мобилност

Скорошно изследване в Центъра за стареене и здраве Джонс Хопкинс откри ясна връзка между каротеноидите, какъвто е астазантинът, и подобрените нива на дейността на мускулите. Това се дължи отново на оксидативния стрес и на причинените от възпалението проблеми, умора и слабост в мускулите, но астазантинът ви предпазва от оксидативното увреждане, което допринася за умората и слабостта.

Изследвания показват, че астазантинът помага за подобряване на издръжливостта и спира формирането на млечна киселина по време на упражнения, която може да причини болки в мускулите. Той е популярен сред атлетите поради тази причина, и вие също така ще откриете, че астазантинът прави упражненията по-лесни и по-приятни.

Подкрепа на здравословните нива на кръвната захар

Учените откриха ясна връзка между хипергликемията и ниските нива на каротеноиди в тялото, така че си струва да поддържате нивата си високи с помощта на астазантин, най-мощният каротеноид от всички. И не забравяйте, нестабилната кръвна захар често се свързва с възпалението. Астазантинът помага за снижаването на възпалителните маркери и предпазва от нивата на оксидативен стрес който предизвиква възпаление, развитие на инсулинова резистентност и влошена глюкозна толерантност.

Според изследване, публикувано в списанието Journal of Agricultural and Food Chemistry, астазантинът може да спре оксидативния стрес, който се свързва с множество свързани с кръвната захар заболявания. Изследователите заключиха, че астазантинът може да е ефикасна и функционална хранителна добавка за поддържане на здравето в тази основна област на притеснение.

Зарежда имунната система да отблъсква болестите

За стимулирането на имунното здраве са необходими множество антиоксиданти. Важните имунни клетки като лимфоцитите могат да бъдат увредени от свободните радикали, които отслабват имунната устойчивост и задейства възпаление, дърпащо здравето надолу.

Изследване от 2010 година на здрави млади жени, публикувани в списанието Nutrition and Metabolism заключи че астазантинът в храната подобрява имунния отговор и снижава известен ДНК биомаркер. Това показва че астазантинът помага за поддържането на имунната система в най-добро състояние, така че човек да остава здрав, дори и когато всички около него боледуват!

3 съвета за избиране на най-добрата хранителна добавка с астазантин

Ако ви спечелих за невероятните ползи на астазантина, какво следва? Взимайте астазантин с най-високо качество, в оптимална доза и на точната цена.

Астазантинът се съдържа в сьомгата и мидите, но това не е най-добрият начин да процедирате. Трябва да ядете дива сьомга всеки ден, за да си набавяте достатъчно, а в такъв случай се излагате прекомерно на океански замърсители като живак, което е последното нещо, което искате. Най-добре е да взимате хранителна добавка, но и тук има какво да избягвате.

Ето 3 съвета за избирането на най-добрата хранителна добавка с астазантин:

 1. На опаковката непременно трябва да пише „естествен астазантин”, извличан от морските водорасли от рода H. Pluvialis. Избягвайте синтетичен астазантин, който е далеч по-малко ефикасен.
 2. Трябва да пиете по 4 милиграма на ден. Всяка по-малка доза няма да ви носи клиничните нужни ви ползи.
 3. Не плащайте повече от 25 долара за едномесечна опаковка. Много компании се възползват от рекламите и слагат два пъти и повече по-високи.

Джошуа Корн

Източник:

http://www.elijahlist.com/words/display_word.html?ID=12988

Снимка: draxe.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *