Новини »

26/02/2018 – 2:23 am |

Лесно е да разберем защо минералът бор има толкова много важни за здравето функции след като вземем предвид, че той е от основно значение за растежа на растенията. Това означава, че той е животоподдържащ.
Днес ще …

Прочети цялата статия
Новини
Тайни на Успеха
Превенция
Психично здраве
Лечебни думи
Начало » Бъбреци, Детоксикация, Храносмилателен тракт

7 причини да пием топла солена вода всяка сутрин

Публикувано от: on 18/02/2014 – 9:36 amНяма коментари |

sole water 1

Чували ли сте за водата Соле? Ако не сте, няма нищо, много хора вероятно не са чували за нея, но е вече време да научите за това невероятно 100 процента естествено питие.

Водата Соле не е чудодеен лек или нова модерна мания, а по-скоро поддържаща живота комбинация от богата на минерали нерафинирана сол и вода, която поддържа естествената способност на тялото да се саморегулира и самолекува. Терминът Соле идва от латинската дума „sol”, която означава слънце.

От години ни казват, че солта може да е вредна за здравето и идеята действително да пием солена вода може да звучи повече от само леко противоречаща на здравия разум Обаче, концентрираният солен разтвор, направен от 100% естествена сол е здравословен и полезен за тялото.

Да, водата Соле е полезна за вас

Истината е че нерафинираната сол е всъщност полезна за вас. Тя помага за балансирането на кръвната захар, поддържа костите здрави, регулира метаболизма, стимулира имунната система и какво ли още не.

Естествената сол осигурява редица хранителни вещества и минерали по начин, по който тялото ги разпознава и знае как да ги използва. Над 80-те микроелементи, съдържащи се в естествено филтрираната солена вода, използвана за направата на нерафинираната морска сол й придават бляскавия сивкав цвят и леката й влажност поддържа солта и минералите във форма, която тялото може да усвоява.

Какво става когато естествена сол се добавя към филтрирана вода?

Положителните йони в солта обгръщат отрицателните йони на водните молекули и обратното. Това създава нова структура с електрически заряд, който лесно се абсорбира от тялото. Водата вече не е вода и солта вече не е сол.

Погълнат, електрическият заряд в разтвора взаимодейства с тялото и изпраща електирчески сигнали между клетките и също така помага на бъбреците да поддържат баланса на течности в тялото.

Пиенето на комбинация от естествена сол и вода не е нещо ново; тя се използва като лек в целия свят от векове. Ненаучни и научни доказателства подкрепят употребата му в следните случаи:

Хидратиране: Да, казват ни да пием повече вода и макар че повечето хора наистина имат нужда да пият повече вода, пиенето на твърде много вода също е възможно. Според Мат Стоун, автор на книгата Eat for Heat: A Metabolic Approach to Food and Drink, консумирането на твърде много обикновена вода може всъщност да причини прекаленото разреждане на тялото.

Когато това се случи, то може да натовари тялото неимоверно и да забави метаболизма. Клетъчното здраве зависи от конкретна концентрация на минералите и електролитите.

Когато пием големи количества обикновена вода, извънклетъчната течност се разрежда, което създава стресова реакция и освобождаване на адреналин. Стоун казва, „няма друго създание така отклонено от закодираните си инстинкти до точка на препиване на вода по погрешка”. Консумирането на вода с естествена сол позволява на тялото да абсорбира и използва водата, която поглъщате.

Поливали ли сте растение когато то е изключително сухо? Водата просто изтича в подложката. Пиенето на вода през цялото време е много подобно – ние просто не спираме да чишкаме и да пием течности. Малко естествена сол и вода забавят този процес и позволяват цялото богатство на водата да бъде усвоно и използвано.

Хранисмилане: Солената вода задейства слюнчените жлези в устата, освобождавайки амилаза. Тази първа стъпка в храносмилателния процес е изключително важна. В стомаха натуралната сол стимулира пикочната киселина и храносмилащ протеините ензим, които заедно спомагат за разграждането на храната. Тя също стимулира секреции в чревния тракт и в черния дроб, които спомагат храносмилането. Редовното консумиране на Соле спомага редовното изхождане и също така повишава усвояването на хранителните вещества.

Сън: Микроелементите в нерафинираната сол успокояват нервната система. Солта се знае че намалява кортизола и адреналина, два опасни хормона на стреса. Това може да стимулира по-добър сън през нощта.

Детоксикация: С богатото си съдържание на минерали водата Соле помага на тялото в естествения му процес на детоксикация. Соле е също така естествено антибактериална и следователно помага на тялото да се освободи от опасните бактерии.

Здраве на костите: Популярна теория относно остеопорозата и другите заболявания на костите е че тялото използва калций и други минерали от костите, за да оцелява и да неутрализира киселинността в кръвта. Тъй като водата Соле съдържа естествени, полезни за здравето минерали и има алкализиращ ефект, тя се счита че подобрява здравето на костите.

Кожа: Натуралната сол съдържа минерали, които помагат на кожата да изглежда и да се чувства най-добре. Хромът се бори с акнето и намалява кожните инфекции, сярата поддържа кожата чиста и гладка и помага при сух скалп, екзема и обриви, които често са резултат от недостига на сяра, цинкът съдейства за бързото оздравяване на раните, подсилва имунната система и регулира дейността на мастните жлези, а йодът помага за повишената консумация на кислород и за метаболизма на кожата.

Минерали: Според д-р Линъс Полинг, два пъти носител на Нобелова награда, „всяка болест, всяко заболяване, всяка болежка могат да се проследят до недостиг на минерали”. Минералите са основата за доброто хранене и здраве. Без тях нито една друга система в тялото не работи както трябва.

Витамините и другите хранителни вещества не се разграждат нито се абсорбират когато аминокиселините и ензимите не действат заради липсата на жизнено важни минерали. Заради обеднялата почва и високо рафинираната ни храна, недостигът на минерали е по-често срещан отвсякога. Водата Соле, направена от богата на минерали вода следователно е богат източник на жизненоважни минерали като барий, бисмут, хром, магнезий, селен, цинк, титаний и В2 микроелементи.

Други важни ползи от водата Соле

Подобрена енергия

Снижена кръвна захар

По-малко мускулни крампи

Снижено кръвно налягане

Здрави вени

Отслабване

Sole waterКак да я приготвим и как да я пием

Напълнете с нерафинирана натуралнна сол 1/3 от 1.2 литров буркан на винт.

Допълнете буркана с филтрирана (изворна) вода до 6 сантиметра под ръба.

Покрийте разтвора с пластмасова, стъклена, коркова или друга, но не и метална, капачка.

Разтърсете добре и го оставете да престои 24 часа.

След 24 часа проверете дали всички кристали на солта са се разтворили и добавете още малко сол.

Когато солта вече не се разтваря, водата Соле е готова.

Дръжте я покрита на плота или в шкаф. Антибактериалните и антигъбични свойства на водата Соле спомагат за безкрайната й трайност.

Слагайте по ½ чаена лъжичка (дървена, пластмасова, но не и метална) вода Соле в чаша от 240 мл филтрирана (извирна) вода, която може да е топла, всяка сутрин преди закуска. Опитвайте водата Соле; ако е солена на вкус (какъвто бихте очаквали да е вкуса на морската вода), тогава това е идеалното количество Соле за вас.

Ако водата Соле е твърде солена на вкус, разредете с още филтрирана вода, докато докарате вкуса. Ако не е достатъчно солена на вкус, добавете още малко Соле, докато постигнете точния баланс. Трябва да се доверите на сетивата си за вкуса – тялото ви знае най-добре от какво се нуждае! Количеството, което ви е необходимо може да е различно всеки ден.

Най-добрата естествена сол

Можете да намерите много видове нерафинирана сол в магазините, но четете етикетите – трябва наистина да пише „нерафинирана” – някои видове морска сол са все пак рафинирани. Ние обичаме да използваме солта AztecSeaSalt, която не се продава в магазините, за да правим Соле. Знаем със сигурност, че тя е с високо качество, нерафинирана и заредена с полезните минерали и хранителни вещества, от които се нуждае тялото. (Хималайската сол също се препоръчва за приготвянето на наситения воден разтвор Соле или морска сол, важното е солта да е нерафинирана. – Здрави всеки ден)

Забележка: Винаги се консултирайте с лекар преди да включвате каквото и да било, свързано със здравето ви естествено лечение.

~The Alternative Daily

Източник: The Alternative Daily, 7 Reasons to Drink Warm Salt Water Every Morning, 1 January 2014

http://www.thealternativedaily.com/7-reasons-drink-warm-salt-water-every-morning/

Снимки:  www.amazon.comwww.amazon.com

Още по темата: 10 причини да пием лимон с вода

Естествена детоксикация на тялото за прекрасно здраве

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
Pinterest
Етикети:, , , , ,
Реклама
loading...

Напишете коментар

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.